Kon. FC. Jong Vlaanderen Kruibeke

De Kruibeekse ploegen hebben een goed weekend achter de rug.

Weliswaar werden de wedstrijden van onze Beloften en U21 uitgesteld, maar alle andere ploegen in een competitie met rangschikking, wisten hun wedstrijd winnend af te sluiten. 

 

Een overzicht:

 

- Zaterdag speelde onze U17 de 'kelderkraker' tegen de buren van F.C. Bosdam Beveren. JV Kruibeke kwam 1-0 op voorsprong maar F.C. Bosdam kwam al snel terug tot 1-1. Nog voor de rust wist Kruibeke zich opnieuw op voorsprong te heisen. Na de rust verdubbelde aan beide zijden de score: JV liep eerst uit tot 3-1 en 4-1 (op penalty), waarna Bosdam milderde tot 4-2. In het klassement springt Kruibeke over Bosdam naar de 7e plaats. Volgende week ontvangt het (opnieuw thuis) de buren van Sporting Burcht F.C.. Burcht is momenteel 3e in de stand met 25 op 36.

 

- 's Avonds trokken de vrouwen naar grensdorp De Klinge voor de competitiewedstrijd tegen het lokale K.S.K. Klinge. Al na 2 minuten spelen opende Zoë Wauters de score voor Kruibeke. Vijf minuten later stelde Klinge opnieuw gelijk. Het ging hard, daar aan de Hollandse grens, want nog eens 2 minuten later bracht opnieuw Zoë Wauters Kruibeke terug op voorsprong. 1-2 was ook de ruststand. In minuut 61 tekende diezelfde Zoë Wauters voor haar derde van de avond (1-3) en 10 minuten later mocht Lindsey De Bouw vanop de elfmeterstip de match in een definitieve plooi leggen (1-4). Lana Polfliet deed er 5 minuten voor affluiten nog eentje bij voor JV Kruibeke, waarna Klinge in de toegevoegde tijd nog enigszins milderde tot 2-5, meteen de eindstand van het duel. 

In het algemeen klassement rukken de troepen van coach Johnny Joly hierdoor op naar plaats 4 en komt het podium in zicht. 

 

  

 

- Zondag trok het 1e elftal naar Sint-Niklaas voor het duel tegen de andere groen-witten van V.K. White Boys Sint-Niklaas.  Het vettige veld aan het Puitvoetbos pal aan het Waasland Shopping Center is andere koek dan het biljartlaken van JV Kruibeke. Zeker met de regen van zaterdag en zondag was het af te wachten hoe Kruibeke zich hieraan zou aanpassen. 

VK White Boys is net gepromoveerd uit 3e provinciale, en speelt in de lagere middenmoot. Door de situatie bij KAV Dendermonde lijkt de 1e daler al gekend, waardoor het voor White Boys zaak is om nog 2 ploegen achter zich te houden. JV Kruibeke kende vorig jaar een turbulent seizoen maar heeft dit jaar de rust en stabiliteit teruggevonden. De recente 1 op 9 had de ploeg echter wat teruggeslagen in het klassement; Kruibeke stond 9e met 17 punten uit 11 matchen. White Boys 12e met 13 punten. Het was dus zaak voor JV om zich niet te laten verrassen.

En dat gebeurde niet. Op het halfuur wist Ben Lardenoit voor Kruibeke de score te openen en op slag van rust maakt Daan Van Droogenbroeck er 0-2 van. Toen verdediger Kenny Heyndrickx bij White Boys een kwartier voor tijd tegen een tweede geel karton aan keek, was het mission impossible voor de lokale strijders om nog punten weg te kapen.

Kruibeke springt dankzij deze overwinning naar plaats 6 (op 16) in de rangschikking.

 

 

Een rondje langsheen de andere velden van 2e provinciale C:

 

Herleving Sinaai blijft ongenaakbaar aan de leiding. Dit keer versloeg het KV Sint-Gillis met 0-2. De nochtans ambitieuze club uit de Dendermondse deelgemeente moet bovenin de rol lossen en wordt dus bijgehaald door Kruibeke.

FC St-Gillis-Waas (niet te verwarren met St-Gillis-Dendermonde hierboven) is nieuw in 2e provinciale nadat de club jarenlang in nationale reeksen speelde, in faling ging, en onderaan de ladder herbegon in 4e provinciale. Met 25 punten zijn ze de enige club die nog enigszins in het kielzog van Sinaai (31 punten) blijft. Dit weekend haalde St-Gillis-Waas verschroeiend uit op KAV Dendermonde. Met 1-11 tekenden ze voor de zwaarste cijfers tot dusver in deze competitie. Dendermonde blijft zieltogend laatste met nul punten. 

* Net boven Dendermonde vinden we onze buren van Bazel. Zij verloren verdienstelijk van KSK Kieldrecht, vierde in de stand, met 3-4. Maar met "verdienstelijk" koop je niks; Bazel staat met 7 punten voorlopig op een degradatieplaats. 

* Dat komt mede omdat Sparta Waasmunster wél wist te winnen. Het versloeg FC Dynamo Klein Gent Beervelde met nipte 1-2 cijfers. Genoeg voor 3 punten en 10 punten in totaal. Waasmunster is nu 14e en "barragist", met gelijke punten en aantal overwinningen als Beervelde, maar een veel beter doelpuntensaldo. 

Zaffelare versloeg KSK Kallo met 2-0. Zaffelare staat net boven JV Kruibeke met 22 punten, Kallo is tiende met 17 punten. 

Juventus Schoonaarde trok zaterdag al naar Sportkring Kemzeke en won tegen de neofieten met 2-3. Daarmee werd de plaats in het klassement gerespecteerd: Schoonaarde is 8e en Kemzeke nu 11e.

 

Volgende week speelt KJV Kruibeke op zaterdagavond. Om 20u ontvangt het thuis KV St Gillis Dendermonde

(Reden om de wedstrijd te verplaatsen is de match van de Rode Duivels op zondag).

 

Ook al even meegeven dat op zondag 11 december opnieuw een footlunch wordt georganiseerd. Dit keer ter gelegenheid van de komst van leider KFC Herleving Sinaai. 

We ontvangen jullie met stijl in onze prachtige kantine om 12u, bieden u een glaasje cava of fruitsap, waarna we aan tafel gaan. Dit keer serveren we stoofvlees met frietjes en een dessert, aan de democratische prijs van € 25. Inkom voor de wedstrijd reeds inbegrepen, ter waarde van € 6.

Inschrijven kan zoals steeds via nadia(at)jvkruibeke.be, of via het contactformulier op deze website, en dat tot 3 december.

 

 

tags:

U17  |  Dames  |  1e Elftal  |  Evenementen