Kon. FC. Jong Vlaanderen Kruibeke

Jaarlijkse foto's

Het jeugdbestuur heeft deze week de momenten doorgestuurd waarop de individuele- en teamfoto's genomen zullen worden. Mag ik vragen dat iedereen tijdig aanwezig is en in de opgelegde outfit? Dat maakt het voor m'n collega-fotograaf bij Bazel en voor mezelf een pak makkelijker werken. Tot maandag of dinsdag !

 

1e elftal haalt 5 op 9

K.J.V. Kruibeke ontving op de derde speeldag het nog puntenloze V.K. White Boys Sint-Niklaas. Inzet van de match voor onze groen-witten was een plaats in de top-3, gezien de andere resultaten van het weekend. JV Kruibeke kwam echter niet te scoren. Aangezien dat White Boys ook niet lukte, begon de wedstrijd zoals hij begon, met 'n brilscore. In de stand is Kruibeke nu gedeeld 5e. Zie "Eerste Elftal". 

Nieuwsblog KJV Kruibeke

Voor onze senioren zit de competitie erop. JV haalde een mooie 7e plaats in het eindklassement. De ploeg kwam nooit echt in aanmerking voor de prijzen (wat ook helemaal de ambitie niet was), maar kwam anderzijds ook zeker nooit in degradatiegevaar. Een terugblik op het seizoen, en een overzicht van de verschillende reeksen die een invloed hebben op onze reeks voor komend seizoen. Hoe accuraat was "mijn" pronostiek in januari..? 

 

**deel 1**

 

KJV Kruibeke

"Om de poen is het te doen". Maar al enkele seizoenen niet meer bij KJV Kruibeke. Lang voor de Vlaamse overheid besliste dat amateursporters nog maximaal € 4500 per jaar mogen bijverdienen binnen een fiscaal vriendelijk gunstregime (daarboven worden ze zwaarder belast), zette JV de tering naar de nering. Dat heeft bepaalde spelers doen vertrekken, maar de jongens die bleven (en kwamen) werden wél altijd correct en tijdig vergoed. JV Kruibeke is een financieel gezonde club - wars van wat soms in de media kwam. De enige uitstaande 'schuld' is een afbetalingsplan bij de gemeente voor de electriciteit die (door het vorige bestuur) een tijdlang niet betaald werd - als protest tegen het feit dat de gemeente haar afspraak om LED-verlichting te plaatsen toen niet was nagekomen. Het huidige bestuur komt de afspraken netjes na, en financieel is de club er bovenop. Naar komend seizoen zijn al verschillende nieuwe sponsors aan boord gekomen. Toch ambieert JV Kruibeke op dit ogenblik niet meer dan Tweede Provinciale. Het is jammer dat de derby tegen SVE Bazel wegvalt (Bazel degradeert naar derde), want ook Haasdonk, KSK Beveren en Svelta Melsele spelen niet in onze reeks - zij spelen alle 3 in 1e provinciale. Op termijn is 2e echter een meer leefbare reeks dan 1e. Met KFC Vrasene, KSK Kallo, en KSK Kieldrecht telt de reeks nog 3 andere Beverse clubs - weliswaar verder van Kruibeke gelegen.

 

Het seizoen:

Slecht begonnen met een zware 4-1 nederlaag in Kieldrecht, maar vervolgens wel een puntje thuis kunnen houden tegen de latere (ongenaakbare) kampioen SK Lokeren-Doorslaar. Eind september werd de voorlopig laatste thuisderby gewonnen met overtuigende 3-0 cijfers. Kruibeke sloot de 1e periode (= reeks van 10 wedstrijden waarvan de winnaar de eindronde voor promotie speelt) af op een 6e plaats. De 2e periode was wat minder. Kruibeke haalde daar slechts een 9e plaats, al zegt die rangschikking weinig: er werden 15 punten (op 30) gehaald, daar waar er in de 1e periode 17 gesprokkeld werden. Ook in de laatste periode haalde Kruibeke de 6e plaats, dit keer met 18 punten. 

Alle statistieken vind je hier. Je ziet dat Kruibeke vooral op de eigen synthetische mat goed scoort. (9 thuisoverwinningen versus 6 uit). En dat groen-wit slechts 2 keer niet tot scoren kwam. 2 keer werd echt de sloophamer boven gehaald: 8-0 thuis tegen KAV Dendermonde en 7-0 thuis tegen Kemzeke. 

 

Nationale reeksen

Geen enkele Oostvlaamse club degradeert rechtstreeks uit 3e nationale naar provinciale. Aalter en/of Drongen kunnen nog tot de eindronde veroordeeld worden - afhankelijk van wat een reeks hoger gebeurt. Daar staan nog 2 speeldagen op het programma. Hierdoor zijn er voorlopig géén extra zakkers vanuit 1e provinciale.

 

Eerste provinciale

De Toekomst Borsbeke is kampioen, maar zal niet promoveren naar nationale. Ze hebben bewust geen licentie aangevraagd. Ze zullen vervangen worden door KVV St-Denijs Sport, dat in z'n 1e jaar Eerste Provinciale dus meteen in de prijzen valt. 

KVV Vlaamse Ardennen, KSK Beveren en SV Sottegem gaan naar de interprovinciale eindronde. Hun resultaten daar hebben uiteraard een directe impact op de lagere reeksen: Elke club die promoveert naar nationale, dient in Eerste Provinciale vervangen te worden door een extra stijger. Hiertoe wordt een eindronde gespeeld tussen de verschillende periodekampioenen van 2A, 2B en 2C samen met de best geplaatste clubs uit het eindklassement die géén periodetitel op zak staken.

 

Onderaan zakken St-Niklaas (puntenloos) en Excelsior Mariakerde (vrijwillig wegens algemeen forfait). St-Niklaas komt naar 2e provinciale, Mariakerke gaat vrijwillig naar 3e om financiële redenen. Ook SK Grembergen zakt naar 2e provinciale en mogen we, net als St-Niklaas, volgend jaar in de C-reeks verwachten, gezien de geografische ligging.

 

Tweede provinciale C

Niet veel clubs in onze reeks geven aan zin te hebben in promotie naar 1e provinciale. Toch zijn er 4 clubs die de eindronde spelen. Zijnde: Herleving Sinaai, Schoonaarde, St-Gillis-Waas en Zaffelare. 

De winnaar van de eindronde promoveert naar 1e provinciale. Maar er zijn nog enkele potentiële bijkomende promovendi:

- Sowieso komt er al één extra promovendus, gezien het feit dat Mariakerde naar 3e zakt.

- Voor elke Oostvlaamse ploeg uit 1e provinciale die via de interprovinciale eindronde naar nationale stijgt, is er ook een extra stijger. (zie hierboven bij 1e provinciale).

 

Onderaan het klassement vallen KAV Dendermonde en SVE Bazel weg, en zal SK Kemzeke een eindronde moeten spelen om erin te blijven.

 

Derde provinciale

Moerbeke is kampioen in 3e provinciale E, en Baardegem in 3D. Beide clubs kunnen geografisch in de C-reeks terecht komen, maar Moerbeke zou evengoed in de A en Baardegem in de B-reeks passen. Wordt vervolgd... in **deel 2** binnen enkele dagen...