Kon. FC. Jong Vlaanderen Kruibeke

De dames van JV Kruibeke versloegen zaterdagavond op Kerkeputten Herleving Sportief Sint-Pauwels met 2-0. Door deze overwinning rukt groen-wit op naar de vierde plaats in het algemeen klassement.

 

Zondag wisten de heren dit succes niet te evenaren.

Met KFC Vrasene kwam een middenmoter op bezoek. Hun laatste nederlaag dateerde weliswaar van 23 oktober (4-0 op KV Sint-Gillis), maar de ploeg liet in het begin van de competitie teveel punten liggen om snel terug aansluiting te vinden bij de top. In Kruibeke liep het echter vlot voor de geel-zwarten. Aan de rust stond Vrasene reeds 0-4 voor na doelpunten van Da Cunha, Van de Vijver en 2 keer Curt Vercauteren.

Mission impossible dus voor groen-wit in de tweede helft. In minuut 83 liep Vrasene nog uit tot 0-5 via alweer Vercauteren, en kort voor het einde kon Kruibeke pas milderen tot 1-5. 

 

Volgende week trekt Kruibeke naar White Boys Sint-Niklaas, dat kansloos (4-0) ten onder ging tegen SV Zaffelare. Kruibeke staat momenteel 8e met 17 punten, White Boys staat 12e met 13 punten en voelt stilaan de adem van de ploegen in degradatiegevaar in de nek.

 

Over degradatiegevaar gesproken: Gans onderin het klassement speelden de buren van SVE Bazel de kelderkraker op KAV Dendermonde. Vooraf was Dendermonde nog puntenloos en telde Bazel 4 eenheden. De buren waren te sterk voor het zieltogende Dendermonde, en wonnen met 0-3. Zo benen ze in de stand Sparta Waasmunster bij. Beide clubs tellen 7 punten; Waasmunster ging immers met zware 6-1 cijfers de boot in bij KSK Kallo

 

Bovenin het klassement heeft leider Herleving Sinaai inmiddels een kloof van 6 punten geslagen op promovendus FC Sint-Gillis-Waas. Sinaai versloeg SK Kemzeke met 3-1, terwijl FC Sint-Gillis-Waas SK Lokeren Doorslaar versloeg met 4-3 en zo over de Lokerse club springt naar plaats 2. Lokeren-Doorslaar is nu 3e.

 

De U17 van Kruibeke waren te licht voor SVE Bazel. De piepjonge Kruibeekse ploeg kon letterlijk en figuurlijk te weinig gewicht in de schaal leggen en misten ervaring. De foto's van de wedstrijd werden toegevoegd aan de U17-pagina. Woensdag bekeren ze tegen FC Tenstar Melle, dat haar reeks domineert en met 27 op 30 nu al 9 punten voorsprong heeft op de eerste achtervolging. De wedstrijd start om 19u. Toegang is "as always", gratis.