Kon. FC. Jong Vlaanderen Kruibeke

Jaarlijkse foto's

Het jeugdbestuur heeft deze week de momenten doorgestuurd waarop de individuele- en teamfoto's genomen zullen worden. Mag ik vragen dat iedereen tijdig aanwezig is en in de opgelegde outfit? Dat maakt het voor m'n collega-fotograaf bij Bazel en voor mezelf een pak makkelijker werken. Tot maandag of dinsdag !

 

1e elftal haalt 5 op 9

K.J.V. Kruibeke ontving op de derde speeldag het nog puntenloze V.K. White Boys Sint-Niklaas. Inzet van de match voor onze groen-witten was een plaats in de top-3, gezien de andere resultaten van het weekend. JV Kruibeke kwam echter niet te scoren. Aangezien dat White Boys ook niet lukte, begon de wedstrijd zoals hij begon, met 'n brilscore. In de stand is Kruibeke nu gedeeld 5e. Zie "Eerste Elftal". 

Nieuwsblog KJV Kruibeke

Vanaf het seizoen 2023-2024 komt er een samenwerking tussen de jeudwerking van K.J.V. Kruibeke en de buren van S.V.E. Bazel. De beide clubs gaan intensief samenwerken en er komt één jeugdbestuur. Op dinsdag 18 april om 20u organiseert KJV Kruibeke in de kantine een infomoment voor alle geïnteresseerde spelers en ouders.

 

Hieronder alvast een overzicht van de afspraken:

 

- KJV Kruibeke en SVE Bazel hebben de bedoeling één overkoepelend jeugdbestuur te installeren. 

- De bedoeling is dat spelers van Bazel en Kruibeke maximale ontwikkelingskansen krijgen.

- Lidgelden tussen beide clubs worden gelijkgetrokken voor de spelers; vergoeding voor de jeugdtrainers zal voor beide clubs gelijkgetrokken worden.

- Spelers kunnen uitgewisseld worden tussen beide clubs wanneer bv één club een tekort of overschot heeft in een bepaalde jeugdcategorie.

 

 

Situatie op vandaag:

KJV Kruibeke beschikt over 5 terreinen, waarvan 2 in kunstgras. Zoveel mogelijk trainingen en quasi alle wedstrijden gaan door op kunstgras. Daardoor is het aantal afgelastingen omwille van weersomstandigheden, minimaal. Alleen de U17 speelt op natuurgras INDIEN op hetzelfde moment de U21 thuis speelt (zoniet speelt ook U17 op kunstgras).

SVE Bazel heeft 3 grasvelden ter beschikking (2 aan de Dulpop voor alle trainingen, maar die het deelt met PD Kruibeke die daar trainen én spelen) en 1 in de Patrijzenweg waar alle wedstrijden gespeeld worden. Bedoeling was aan de Dulpop kunstgras te installeren maar omwille van historische vervuiling moeten die gronden eerst gesaneerd worden, wat voor een serieuze meerkost zorgt en waardoor het project in de koelkast zit. Dat zorgt regelmatig voor afgelaste trainingen en wedstrijden. Zo werd vorig weekend de thuismatch van het 1e elftal nog afgelast omwille van de staat van het veld. Nota bene de enige match in gans Vlaanderen die vorig weekend werd afgelast.

 

Toekomstige situatie:

- KJV Kruibeke blijft spelen en trainen in de Kromstraat. Er wijzigt niks qua locatie. Er zullen wel meer wedstrijden op natuurgras gespeeld worden en er zal ook vaker op gras getraind worden.

- Bazel: De onderbouw (tot U13) komt TRAINEN in de Kromstraat (complex JV Kruibeke). Ze blijven SPELEN aan de Patrijzenweg in Bazel. De bovenbouw daarentegen blijft TRAINEN aan de Dulpop maar komt SPELEN op JV Kruibeke. Dat betekent dat U15, U17 en U21 van beide clubs op zaterdag in de Kromstraat spelen. Hierdoor zullen vaak tegelijkertijd 3 terreinen in gebruik zijn (kunstgras + natuurgras). Voordeel is dat er maar op 1 locatie vrijwilligers moeten gevonden worden (kantine edm).

 

Op termijn

... Is de hoop om op deze manier talentvolle jongeren binnen de eigen gemeente te houden en een jeugdopleiding op PROVINCIAAL niveau aan te bieden (nu hebben beide clubs enkel GEWESTELIJKE jeugdopleiding waardoor er veel uitstroom is naar andere clubs)

... komt er mogelijks een fusie tussen beide clubs. De infrastructuur van Bazel is verouderd, het veld in slechte staat, en financieel wordt het voor beide clubs lastiger om competitief te blijven. Bazel staat (met haar 1e ploeg) momenteel op een degradatieplaats en dient dit weekend forfait te geven. Kruibeke is een degelijke middenmoter maar zonder de financiële middelen om hoger te mikken. Een fusieclub zou de ambitie hebben om 2 teams in competitie te brengen: een 1e ploeg die niveau 1e provinciale aan kan, en een 2e ploeg bestaande uit jongeren uit de eigen opleiding, die in 3e à 4e provinciale speelt. (Daarnaast nog de nodige reserve-teams).

 

INFOMOMENT:

dinsdag 18 april, 20u - kantine JV

Wat? Meer info m.b.t. dit project + info over lidgeld, trainingsuren en trainers.

 

Iedereen welkom.