Ongevalsaangifte

Gekwetst tijdens training of wedstrijd?

Geüpdated 20/09/22

Ongelukken kunnen gebeuren... Via de KBVB is een speler hier tot op zekere hoogte voor verzekerd. Hou volgende zaken in het achterhoofd:

 

 1. Zorg dat de blessure snel en adequaat behandeld wordt, ter plaatse of later thuis, bij de dokter of in het hospitaal.
 2. Vraag dadelijk aan de afgevaardigde de ongevalsaangifte KBVB. Dit is ook te downloaden op de site, onderaan dit artikel.
 3. Het nieuwe document (vanaf seizoen 22-23) is digitaal
 4. Het is de Gerechterlijk Correspondent (afgekort: GC) van de club die het invult in "E-Kickoff".
 5. Pas als dit is gebeurd kan de GC het medisch attest afdrukken en aan de speler (of ouder) bezorgen zodat de dokter het medisch attest verder kan invullen.
 6. Voor de verdere afhandeling van de verzekeringsaangifte wordt u via brief op de hoogte gebracht van te volgen procedure.
 7. Na de aangifte van het ongeval bij de KBVB, krijg je een formulier “attest van herstel”. Na volledig herstel laat je dit invullen door de dokter.

 

Deze nieuwe werkwijze is ingevoerd door Voetbal Vlaanderen en kan u hier in detail nalezen. KJV Kruibeke dient deze regels strikt na te leven. Dank voor uw begrip. Het is niet meer mogelijk om via deze site het ongevallenformulier te downloaden. Nog meer weten: surf naar deze site en bekijk het filmpje.

 

Belangrijk om weten (lees ook in detail in de KBVB procedure ongevalsaangifte):

 1. Voor de terugbetaling door de KBVB geldt enkel het wettelijk RIZIV tarief (bv. supplementen voor een eenpersoonskamer, speciaal gips e.d. zijn ten laste van de speler).
 2. Voor producten die niet vermeld staan als terugbetaalbare geneesmiddelen (bv tape, huur krukken..) is er eveneens geen tegemoetkoming.
 3. De KBVB rekent een franchise van 10 € per dossier.
 4. De bedragen die de Voetbalbond uitbetaald komen uit een Solidariteitsfonds. Gezien er in het verleden door alle clubs en spelers te veel misbruik werd gemaakt van dit Fonds kijkt de KBVB de aangiften strikt na. De bedragen die men uitbetaalt dekken vaak niet de totaal gemaakte onkosten. Daarom raden we iedereen die over een Hospitalisatieverzekering beschikt aan, om bij een vrij ernstig voetbalongeval, ook meteen hiervan aangifte te doen bij de Maatschappij van uw Hospitalisatieverzekering.
 5. De verzekering van de voetbalbond komt niet tussen wanneer aangifte wordt gedaan bij politie (bv. bij opzettelijke slagen tijdens de wedstrijd).