Kon. FC. Jong Vlaanderen Kruibeke

Ook de jeugd van JV Kruibeke is braaf geweest het afgelopen jaar. Dus brachten de Sint en zijn zwarte pieten een bezoek aan Kerkeputten en trakteerden de jongsten op lekkers. Natuurlijk werden daarbij ook de tegenstanders niet vergeten. 

 

        

 

    

  

Maar er werd natuurlijk ook gevoetbald dit weekend.

 

Vrijdagavond trokken onze Beloften naar de "stad van de sint", maar helaas waren ze daar iets minder vrijgevig. Sportkring Sint-Niklaas bewees dat als hun 1e ploeg dit jaar een zwalpend schip is, zij toch de goede koers varen. Het werd 3-1 voor de Klaasjes.  Sint-Niklaas vergroot zo z'n voorsprong op JV Kruibeke tot 4 punten.

 

Zaterdag op het middaguur speelden zowel de U21 als U17. Op het kunstgrasveld speelde de U21 de derby tegen KSVE Bazel. Veel (jong) volk voor die wedstrijd en Kruibeke dat uitliep tot 2-0. Bazel gaf zich echter niet gewonnen en kwam terug tot 2-2. En in de absolute slotfase kregen de buren nog een strafschop, die ze dankbaar benutten. Zo won Bazel in extremis met 2-3

 

Op het naastliggende grasveld gaven onze U17 ook geel-blauwe buren partij, maar dan die van Sporting Burcht FC. Onze U17 recupereerden hun gekwetsten en speelden een solide partij. Van Burcht, 3e in de stand en dus "best of the rest" in een reeks die gedomineerd wordt door 2 ploegen die zich op een te laag niveau hebben ingeschreven, was geweten dat ze vlot scoren, maar ook makkelijk een doelpuntje slikken. Burcht kwam op voorsprong maar toen Lex de flank afging kon hij vanop rechts de doelman verschalken (1-1). Burcht hees zich terug op voorsprong al kon je je afvragen of daar geen fout op de keeper aan vooraf ging. Eerlijk is eerlijk, Burcht verdiende ook een penaltie maar de ref legde de bal op de rand van de 16. Naufal draaide een vrije trap heerlijk binnen, waardoor we met 2-2 gingen rusten.

Na rust bewees Vincent nog eens dat hij quasi onhoudbaar is als hij z'n snelheid kan benutten. 3-2 en 4-2 voor Kruibeke. Burcht pushte nog wel, maar de Kruibeekse defensie had de zaakjes goed onder controle. Eén keer kreeg Joppe het leer ongelukkig op het hoofd en verschalkte hij zo z'n eigen keeper, maar finaal haalde JV het - verrassend - met 4-3 en boekt zo 6 op 6. Volgende week wordt de competitie afgesloten met een match op FC Vrasene, dat al zeker is van de 2e plaats. Svelta Melsele is in deze reeds al kampioen.

 

Om 19u ontvingen de dames vervolgens FC Evergem 2020. Geen officiële scheidsrechter van de bond op het appèl , en dus hopen op de fair play van beide teams. Op het halfuur kwam Evergem op voorsprong, maar net voor rust maakte Zoë Wauters vanop de stip nog gelijk. In de tweede helft wijzigde de score niet meer, en dus mochten de dames een extra puntje op de teller bijzetten, en poseren onder het scorebord:

 

 

Ook het 1e elftal speelde nog eens op zaterdagavond. Omwille van de WK wedstrijd tussen Marokko en België werd de match immers vervroegd. Tegenstander van de dag was KV St-Gillis, dat in de stand met gelijke punten stond als JV Kruibeke. Beide clubs gaven elkaar ook in deze wedstrijd geen duimbreed toe, waardoor de wedstrijd eindigde zoals hij begon, met 0-0 op het scorebord. Er vielen zelfs geen kaarten te noteren in deze partij.

 

Rondje langs de andere velden van 2e provinciale C:

 

- Omwille van de WK match mag er op zondagmiddag niet gevoetbald worden. Ploegen die niet over een goedgekeurde wedstrijdverlichting beschikken, zagen hun match verplaatst naar het weekend van 7 en 8 januari. Zij hebben één weekje minder winterstop.

- Leider Sinaai ontving subtopper Zaffelare. Sinaai haalde het met 1-0 en vergroot zo (tijdelijk) z'n voorsprong op FC St-Gillis-Waas, dat niet in actie kwam.

- In de kelder van het klassement speelden Sparta Waasmunster en KSVE Bazel tegen elkaar. Beide clubs hielden elkaar in evenwicht. Op het einde van de wedstrijd stonden voor beide teams 3 doelpunten op het scorebord (3-3). Bazel schiet met dat puntje weinig op, en blijft voorlaatste. Waasmunster loopt één punt uit op Beervelde, dat niet speelde.

- De grensderby tussen KSK Kieldrecht en FC Vrasene werd gestaakt bij een 1-1 stand. Wordt vervolgd.

 

Tags:

U17  |  U21  |  Beloften  |  1e ploeg  |  Dames