Kon. FC. Jong Vlaanderen Kruibeke

Na de spectaculaire 5-3 nederlaag op F.C. Sint-Gillis-Waas was JV Kruibeke gebrand op revanche, thuis, tegen FC Juventus Schoonaarde. Juventus telde vooraf 1 punt minder dan JV Kruibeke. Juventus speelde eerder dit seizoen - op speeldag 2 - al tegen FC St-Gilis-Waas en won toen met 3-1. Bovendien sprak speler Maxim Stevens in DIT interview met Sportregio de ambitie uit om bij de top-5 te eindigen. JV was dus gewaarschuwd dat de bezoekers geen hapklare brok zouden zijn.

 

De wedstrijd kende een lange studieronde maar na een half uur zonder kaarten of doelpunten was het Maxim Demoor die de ban brak voor JV. 1-0. Op het uur verloor JV nog Lennerd Vanhaverbeke, die tegen een rood karton aankeek. Met 10 man werd het dus alle hens aan dek om de punten in de Kromstraat te houden. Diep in blessuretijd liep Alexandre Neves nog een gele kaart op, maar de score veranderde niet meer. Kruibeke haalde een nieuwe driepunter binnen.

 

Volgend weekend trekt groen-wit naar KAV Dendermonde. De Dendermondse club zit al enkele seizoenen in de hoek waar de klappen vallen. Het stadsbestuur verplichte hen min of meer om te fuseren met de buren van SG Dendermonde omdat hun stadion gesloopt zou worden. De fusie ketste af en Dendermonde speelt nog steeds in het Ros Beiaardstadion. Maar de onzekerheid had ook financiële en sportieve repercuties, en de club degradeerde vorig jaar kansloos uit 1e provinciale. In 2e provinciale vergaat het de paarshemden niet veel beter, want na 6 speeldagen zijn ze puntenloos laatste. Aan Kruibeke om zich niet als 1e te laten verrassen volgende week.

 

Blik op 2e provinciale:

Herleving Sinaai staat niet onverwacht op kop. De geel-blauwen haalden 16 op 18 en lieten voorlopig alleen op speeldag 1 punten liggen (2-2 tegen FC St-Gillis-Waas). Dit weekend werd vlot de maat genomen van SVE Bazel (5-1), dat daarmee voorlaatste blijft in de stand. SK Lokeren-Doorslaar is 2e, na een eveneens overtuigende 4-1 overwinning tegen KV St-Gillis Dendermonde dat nu 4e staat met 11 punten. Eén punt meer dan onze eigen groene-witte club. KJV Kruibeke staat op een mooie 5e plaats. Vlak achter ons wonnen zowel KFC Vrasene (2-3 op SV Zaffelare) en Sportkring Kemzeke (2-1 tegen KAV Dendermonde) hun wedstrijd. Zij tellen beiden 8 punten, dus 2 punten minder dan Kruibeke.  

 

Op maandag publiceerde SportRegio een kort interview met doelpuntenmaken Maxim Demoor. Lees het hier na op hun site.