Kon. FC. Jong Vlaanderen Kruibeke

1e elftal verslaat Sinaai, Dames zijn leider

Het 1e elftal van KJV Kruibeke heeft na een 1 op 9 terug aangeknoopt met de overwinning. Sinaai, voor aftrap 2e na leider KFC Vrasene, werd met een droge 3-1 huiswaarts gestuurd. Van Damme bracht Kruibeke op het half uur op voorsprong. In de 2e helft werd het al snel 2-0. Nadat Van Damme er nog 3-0 van had gemaakt, kon Sinaai pas in het wedstrijdslot milderen tot 3-1.
 
Nog beter verging het onze dames. Op bezoek bij Avanti Stekene haalden ze het met 2-4. Met 15 punten hebben ze nu 2 eenheden voorsprong op VK Watervliet. En laat dat nu net hun volgende tegenstander zijn: op zaterdag 25 november ontvangt JV Kruibeke thuis VK Watervliet voor een heuse topper in 3e Provinciale. Aftrap om 19u. Inkom gratis.

 

 

 

Nieuwsblog KJV Kruibeke

U21 kampioen in rechtstreeks duel bij nr 2!

 

Onze U21 speelde na Nieuwjaar een beresterk competitiedeel. Ingedeeld in een reeks van 8 ploegen waarvan 5 Antwerpse en 3 Oostvlaamse, werd al snel vernomen dat 2 clubs (City Pirates B en Rapid AC B) algemeen forfait gaven. Dat zorgde voor een zwaar verstoorde kalender waarin niet elke week een wedstrijd betwist kon worden. Ook vorig weekend nog viel de wedstrijd van JV weg, vanwege het forfait van City Pirates B.

 

Toch liet JV Kruibeke zich daar niet door van de wijs brengen. Doorheen de competitie waren zij de meest regelmatige ploeg, en met nog één speeldag te gaan had JV gisteren 17 punten (uit 9 matchen). Twee meer dan "runner up" City Pirates A. Met andere woorden, voor City Pirates A was het "van moetens", voor JV volstond een gelijkspel.

 

Misschien even wat uitleg bij "City Pirates".

Die club is inmiddels al wel wat jaren een begrip in het Antwerpse.

Ontstaan als "OLSE Merksem" speelde het op een bepaald moment zelfs in 2e nationale. De club gleed echter af naar provinciale reeksen. Ongeveer op het zelfde moment gingen in Antwerpen enkele oude traditieclubs over de kop. Op Linkeroever had je Sint-Anneke-Sport dat eerst fuseerde met Sparta Zwijndrecht tot Sparta Linkeroever. Die fusie was geen lang leven beschoren, Zwijndrecht scheurde zich af, en Sparta Linkeroever kreeg het lastig. "City Pirates" wierp toen een reddingsboei.

Op de Luchtbal, de verpauperde wijk met grauwe woonkazernes geprangd tussen de haven, de Noorderlaan en de Antwerpse Ring, ging KV Luchtbalboys op de fles. De club werd geterroriseerd door hangjongeren uit de buurt (zie GVA, 13/10/2008) en had het lastig sponsors en toeschouwers te vinden, waarnaast ook betalingsproblemen met lidgelden voor een gat in de begroting zorgden. Een jaar later gaf bezieler en mecenas Roger Besseleers er de brui aan (zie GVA, 26/05/2009). In KNACK verscheen een lang artikel over hoe het zo ver was kunnen komen. Het artikel zit achter een betaalmuur, maar kan je hier als "platte tekst" nalezen. 

Eénmaal de Luchtbalboys van het voetballandschap verdwenen, was het ook daar City Pirates dat de infrastructuur overnam.

 

Voor het goede begrip: in de reeks van JV zaten dus City Pirates B - de ploeg die op Linkeroever speelt, en City Pirates A - de ploeg die op de Luchtbal speelt. De B-ploeg gaf forfait, de A-ploeg niet.

 

Terug naar de wedstrijd.

Het was "van moetens" voor City Pirates. Het werd dan ook een zenuwachtige partij voetbal, waarin de scheids liefst 5 gele kaarten diende te trekken. In zo'n wedstrijden is het altijd zaak om er je hoofd bij te houden en je niet teveel te laten opnaaien, want je weet dat het lastig wordt indien er een rood karton zou vallen.

 

Dat deed Kruibeke met brio. Het won, erg nipt, na een doelpuntenfestival, met 4-5 op het veld van de rechtstreekse concurrent en kroont zich dus op de laatste speeldag tot kampioen van de reeks!

Proficiat!