Kon. F.C. Jong Vlaanderen Kruibeke

Spelregels jeugdwedstrijden

 

Een wedstrijd duurt 4x 15 minuten. Na het 1e en het 3e kwartier is er een minuutje rust maar wordt niet van kant gewisseld. Na het 2e kwartier is er een kwartier rust en wordt van kant gewisseld.

Er wordt in de breedte van het (hoofd)veld gespeeld, de exacte afmetingen zijn afhankelijk van de categorie.

Buitenspel is niet van toepassing. Er mag doorlopend gewisseld worden maar elke speler dient in principe minimaal 50% van de tijd te spelen.

Wedstrijden worden geleid door een clubscheidsrechter. Overtredingen resulteren ALTIJD in een onrechtstreekse vrije trap. In principe kunnen gele en rode kaarten uitgedeeld worden, maar in de praktijk gebeurt dit niet (of amper).

 

Op het plamflet van Voetbal Vlaanderen vindt u de belangrijkste richtlijnen. Uiteraard zijn voor de rest de algemene voetbalreglementen van toepassing.

 

Voor jeugdwedstrijden t.e.m. U13 is het verboden de resultaten van de verschillende clubs te bundelen en een algemeen klassement te publiceren. KJV Kruibeke vermeldt enkel de uitslagen van de eigen ploeg(en).

Niveau van reeksen

 

Binnen het Belgisch voetbal is een indeling in Elite Jeugd, (Inter)provinciale Jeugd en Gewestelijke Jeugd. KJV Kruibeke speelt met al haar jeugdploegen op Gewestelijk Niveau.

Hieronder zijn opnieuw onderverdelingen opgemaakt: van niveau 1 (laagste) tot niveau 3 (hoogtste niveau). Je ziet aan de vermelding naast de ploeg in de kalender in welke reeks de club is ingeschreven.

Het staat elke club vrij te kiezen in welke reeks haar ploegen uitkomen. Dit kan ook voor elk ploeg anders zijn. Het is wel de bedoeling dat de clubs een correcte inschatting maken van de mogelijkheden van de spelers om zo de ploegen zo correct mogelijk in te delen.